Consultanță pentru restaurant / firmă de catering cu fonduri nerambursabile

Cum am accesat o finanțare nerambursabilă de 250.000 lei prin prin Programul Comerț și Servicii.

Descrierea proiectului: Pentru firma PAPATOGO SRL din Iași, am oferit consultanță în vederea accesării de fonduri nerambursabile pentru un restaurant cu specific italian cu livrare la domiciliu. Serviciul de consultanță a inclus și managementul de proiect, inclusiv partea de achiziții, precum și strategia de business. Colaborarea continuă pe tot parcursul anilor de monitorizare prin asistență juridică, asistență în depunerea documentației necesare, identificare de noi surse de finanțare pentru extinderea afacerii, strategie de business și marketing.

Platforma de comenzi online a firmei este  https://papatogo.ro

Problema: Lipsa capitalului pentru a face investiții în utilaje profesionale performante.

Soluția: Realizarea Planului de investiții și depunerea Cererii de Finațare prin Programul Comerț și Servicii – Schemă de ajutor de minimis, implementată de MEEMA.

Procesul: În cadrul primei întâlniri de consiliere am discutat posibile soluții de finanțare. Am căutat un program pe care să putem aplica cât mai curând și care să ofere șanse maxime de obținere a finanțării nerambursabile. Am optat pentru Programul Comerț și Servicii – Schema de ajutor de minimis, pentru care solicitantul era eligibil și avea punctaj maxim. Am întocmit Planul de investiții, Cererea de finanțare și toate documentele aferente, am făcut actualizările necesare la Registrul Comerțului și am depus dosarul pentru solicitarea finanțării. După  2 luni de la depunerea dosarului am semnat Contractul de finanțare și am demarat implementarea efectivă a proiectului, oferind sprijin pentru: realizarea achizițiilor, depunerea cererilor de plată, întocmirea rapoartelor, pregătirea vizitelor de monitorizare, relația cu autoritățile locale.

Rezultatul: În termen de 2 luni de la depunerea cererii de finanțare, am obținut o finanțare nerambursabilă de 250.000 lei, ceea ce a reprezentat 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile –  consultanţă pentru  întocmirea  documentaţiei  în  vederea  obţinerii  finanţării, sofware online, utilaje și echipamente pentru bucătărie caldă și pizza (cuptoare profesionale, malaxor, mașină de gătit, ustensile specifice). Banii au fost virați fără întârzieri, conform planificării inițiale.

Colaborarea cu Nicoleta mi-a arătat că îmi pot dezvolta mica afacere în mod profitabil. Pentru ca rețetele speciale de pizza și paste, pe care le-am dezvoltat de-a lungul timpului, să fie valorificate la cel mai înalt nivel aveam nevoie de utilaje profesionale de calitate. Am obținut finanțarea nerambursabilă necesară mult mai repede și mai ușor decât mă așteptam, iar echipa de consultanți mi-a fost alături pe tot parcursul implementării, astfel încât totul a decurs ușor, iar banii au venit fără întârzieri. Am căpătat încrederea că fondurile europene chiar sunt șansa pentru a-mi dezvolta afacerea în mod continuu, astfel încât colaborarea cu Atelierul de Business continuă și pentru planurile de extindere.

Proprietarul Papatogo SRL